Friday, November 6, 2009

cerita balik

 assalamalaikum,selamat...06112009.10:57pm.

babak I
 waktu balik abes sem 1,naik bas.tgh tunggu bas nak gerak,ada sorang tua nih baru masuk duduk,pastu brader tiket pun mintak la tiket kat dia...
"tiket,ada tiket?"
"tada,tadaa...tadi beli orang tu tada kasi"
huissh...(dgn nada bengang)...turun
baru brader tu menapak.x lama pastu...pakcik tua td cakap
"wop.wopp...ada tiket.ada tiket...igtkan tiket tadi terbang..."
"terbang mane tiket..HAH..TERBANG MANE??"
tua tu pun diam jela,sial je,nak main2 plak - tua bodo...
bagi jela tiket,dalam poket pun malas nak seluk
morale: jgn cakap main main

babak II
jam 7:12pm
gila babi sejuk bas nih,nyesal x kenching seblum naik bas td
bila nak sampai RnR nih,ahhhhhhh....
jam 8:15pm
ah,dekat sejam tahan nak kench,brenti pun bas ni,RnR tangkak...
waktu jalan ke toilet,kapit baik punya beb...
kapit takut terkenching...hehehe
bila bas dah lama jalan,ada plak awek cina turun ke tingkat bawah igt ada toilet(bas 2 tingkat)... rupa rupa nya xde...sian,dia plak kena kepit tut tahan kencing,tu la,tadi waktu bas brenti ko tido
morale: seblom bas gerak,pegi kencing dulu laa

babak III
nak turun dah dari bas kt puduraya...
aku nak turun lambat sikit,ada awek kat blakang aku.
awek nih,cun gak la...dia cakap -
"eh,eh...hanset awak tertinggal...tu" sambil tunjuk tmpat dudukku
"bukan la,ini seat belt kat kerusi nih" (senyum)
"opp.sorii" (senyum 2x ganda)
morale: awek tu nak ngayat aku

babak IV
lepas turun lrt cempaka,bro aku tunggu x sampai seminit...
dia cakap makan dulu,okeh,set...
makan kat resto mamak lazee corner.skali dgn bro aku punya member...
"eh,betul ke ni adik ko?lain je muka..."
geng geng bro aku tanya kt dia.tau la bro aku nih otai,aku muka nerd...xde hal,lepak
..."bla...bla...blaa...klcc"
"bla......ghani...bla...bla"...
..."duit...bla...bla..blaa"
dorang sembang sesame sendri,aku diam la.xtau ape..
bum.BOM...CRASHHH!!!
"eh,ape tu?" - serentak,sume orang kat restoran tu pandang ke luar...
"ada orang kena tembak ke?...kemalangan la tuu"
rasa cam style la,tgh2 makan,ada orang kamalangan - mcm dlm movie plak...
good news: xde orang meninggal/mati/mampus...
bad news: brg2 org tu tgh shopping bertaburan di jalan.kasut, baju etc
morale: xde moral,nak masuk jalan x bagi signal

CHOW...

5 comments:

mohd ikhwan said...

drama btol life kau kdng2.yg ni best.!

^^b

Hammad0 said...

haha...yeke best.maseh.nnt aku post cite2 yg lebih power

AesyaZealous said...

haha. best2. mmg drama. keep it up! hehe

Hammad0 said...

a lot of tanks ha2

asyachumel said...

hey anda

saya sudah tukar blog url

www.asyaacob.blogspot.com