Wednesday, May 26, 2010

cara cara 'memakai' panadol


salam,selamat.26/5/2010 9.20pm

                dulu aku pernah kerja kat 7-Eleven Cheras Bharu.banyak gak benda benda yang best n xbest jadi waktu aku kerja situ. haaa…ada satu citer yang aku rasa macam lawak pun ada,time aku keja waktu tu.

ada satu waktu tu time aku jaga kaunter,jadi cashier la kiranya.pastu member kerja aku, wan,tgh susun air tin kat cooler.al-kisah,masuk la sorang customer cine tua yang aku rasa dalam umur 50-an camtu.pakai baju pagoda, rambut putih beruban, terbongkok bongkok dia datang kat aku.

“ituu…benda yang kecik itu ada ka?”dia tanya aku,

“haa??...apadia?”aku jawab,

“haiya…benda yang bulat bulat, kecik itu laa.lu mesti tau punyaa”

“x paham la uncle.ape yang kecik kecik bulat bulat?”aku balas balik.

lebih kurang camni la dialog aku ngan customer tu,aku x paham dia nak beli apa.3-4 dialog lepas tu lebih kurang sama.next, aku ingat kan panadol la kot,kan benda tu kecik pastu bulat.aku kasi la panadol biasa sepapan kat dia.

“bukan ini.bukan…mali sini tengok itu sumua”,dia tunjuk kat semua panadol tepi tuh.

“nah.tengok.pilih mana satu…”,aku amik panadol banyak banyak kasi dia tengok.
panadol actifast,bukan. panadol for kids,bukan. panadol menstrual,bukannnn. last last,dia ambik la panadol soluble.belek belek kejap,pastu dia tanya satu soalan yang aku rasa macam gampang.

“ini macam mana mau pakai aa?”

kau buat lawak ape ni,AAAa…bila masa pulak orang pakai panadol,telan panadol ada la.aku panggil member aku,wan.dia pun terkial kial x paham.aku dah pikir yang pakcik tua ni dah nyanyuk.bila dia tengok kitorang buat muka pelik dia pun bagitau,

“alaa…itu benda mau pakai punya,mau kongkek punya.KONGKEK

dengar dia cakap camtu aku dah ketawa terbahak bahak dah.ntuk sesapa yang x tau maksud kongkeq, maksud kongkeq tu ialah nak beromen.kiranya dia nak kondom la,bukan panadol soluble, kan panadol soluble tu wrapping bungkusan dia macam kondom aje rupa dia.sial.aku pun amik kondom yang ada flavour strawberry kasi kat dia.ntah dengan sapa la dia ni nak main,lantak lah.

selamat.

ape ape hal,komen...

p/s: trimas gransazer jd follower aku.haha

5 comments:

diyanah said...

kenapa aku macam boleh teka ending cerita ni?
adakah aku sama pikiran dgn cina tu weh.

AesyaZealous said...

haha. aku penah bce kisah mcm kau gak, tp perempuan yg jd cashier. huhu ade budak sekolah dgn selamba je beli kondom. huhu ape nk jadi daaa..

~HumairaH~ said...

wooow.. ada perisa.. hahahaha..

Hammad0 said...

@diyanah;ntah le,ko memahami dia kot
@AesyaZealous;tu biasak,darah muda
@~HumairaH~;tu biasak,mau untung

mohd ikhwan said...

aku pun nak bli satu. prise epel.